綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: jeanie

實X的傢俬耐用嗎?

nching 發表於 2014-7-1 01:03
我會盡量買現成,用訂造價錢,可以買到唔錯品質嘅現成家俬,化算好多

我都想 , 不過細房要整地台同窗台書檯  , 焗訂做

taikin 發表於 2014-7-1 10:21
我都想 , 不過細房要整地台同窗台書檯  , 焗訂做

所以我放棄咗窗台書台呢個構思。當然小弟是一房C flat,窗台細到唔知做乜,放棄也不大問題。

nching 發表於 2014-7-1 11:46
所以我放棄咗窗台書台呢個構思。當然小弟是一房C flat,窗台細到唔知做乜,放棄也不大問題。 ...

我是兩房 , 所以細房可以做書房及玩具房 , 我還要做櫃DISPLAY我的玩具

taikin 發表於 2014-7-1 12:22
我是兩房 , 所以細房可以做書房及玩具房 , 我還要做櫃DISPLAY我的玩具

恭喜晒,可以有私人空間做自己想要嘅嘢
我就要乜都打通,務求看落有最大空間

taikin 發表於 2014-7-1 12:22

Me too

金蘋果=紅蘋果嗎?

係工聯會及吉之島都買到
http://applefurniture.silver.yp.com.hk/index_search.php?did=18627

我用緊的碌架床...搬左2次都好耐用, 用左有10年添啦..!!!

我打算係工聯會買紅蘋果架....有工聯咭..仲平的...

d-lite 發表於 2014-8-6 11:46
金蘋果=紅蘋果嗎?

係工聯會及吉之島都買到

紅蘋果 有 Q 嘜, 差極有個普....

nching 發表於 2014-7-1 11:46
所以我放棄咗窗台書台呢個構思。當然小弟是一房C flat,窗台細到唔知做乜,放棄也不大問題。 ...

窗台
http://hk.apple.nextmedia.com/re ... t/20140805/52765860

d-lite 發表於 2014-8-6 11:46
金蘋果=紅蘋果嗎?

係工聯會及吉之島都買到

係呀係呀...
打錯左顏色tim. 係紅apple.
可以直接到佢shop買, 價錢都好平.

jpcjpc 發表於 2014-8-8 09:23
窗台
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/supplement/20140805/52765860

thx alot 師兄!我前睇《安樂窩》有見過,我對窗台化妝檯有興趣,聽聞係是「十胃」的,不過最終決定都要睇我老闆老虎大人