綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: mintylau

開唔到廚房露台門

昨天從網上找了一位開鎖專家,攪左一大輪,話要鑽開鋁框,才能爆開, 以後鋁框有幾個大孔,而且不一定修好,最後我放棄了!
Anyway, 非常多謝你的資料,希望能夠一次過攪掂!

lucachung 發表於 2016-7-19 14:50
我之前都有同樣情況出現,,,,最終搵師傅開左度門
然後再配番匙膽盒,就冇事

請問你找了那間師傅做呢?及費用共多少呢?

lucachung 發表於 2016-7-19 14:50
我之前都有同樣情況出現,,,,最終搵師傅開左度門
然後再配番匙膽盒,就冇事

請問你找了那間師傅整好呢?及費用共多少呢?

我最後找:Tiger Moon 93762896 / 93386678 he is from sunshine construction company.
連工包料:$2,500

kikibaby 發表於 2016-11-17 19:50
請問你找了那間師傅整好呢?及費用共多少呢?

我直接塭客戶服務中心要承辦商代理電話,上他們公司買然後自己換

lucachung 發表於 2016-12-30 12:16
我直接塭客戶服務中心要承辦商代理電話,上他們公司買然後自己換

lucachung 發表於 2016-12-30 12:16

lucachung: 想請問如何自己換呢?及幾多錢呢?

kikibaby 發表於 2017-1-1 20:52

The cost was 2500HKD

He took the whole locking mechanism out of the balcony door.

so now our door can lock, but doesnt have that safety mechanism, where you need to pull up and lock it .

kikibaby 發表於 2017-1-1 20:52

hi
我都係直接打去代理講番有呢個情況出現
記得代理公司係葵興,價錢約$300. 以下
可以自己換

lucachung 發表於 2017-1-20 16:48
hi
我都係直接打去代理講番有呢個情況出現
記得代理公司係葵興,價錢約$300. 以下

好的,謝謝你的回覆,我會試試。祝你新春快樂,萬事如意!