綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
查看: 5017|回復: 20

開唔到廚房露台門

最近開唔到廚房露台門。
去客戶服務中心問,佢地話過左保養期,叫我出去搵其他人去維修。
搵左青衣街市0既師傅,佢將成個鎖鑽爛左,整左三個鐘都依然開唔到門。話可能係其他安全制開唔到,叫我地搵原來造門個間公司問。
再去客戶服務中心問,佢地俾左個電話我去問,話所有門窗都係美亨實業造0既。
問左美亨實業維修部幾次,最後叫我去搵鴻日0既師傳。
搵左個師傳,未黎睇,話要$2500去維修道門。而家安排左佢黎睇睇。
...
有無其他住戶有以上問題?
...
你地可以睇睇廚房露台門個結構,比大門更加複雜。門鎖以外有三個安全制鎖實道門。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

呢度門好奇怪,手柄拉上會lock住度門。
Have courage & be kind

請問樓主平時係會鎖門定係就咁閂埋門?

koilam 發表於 2016-7-16 23:18
請問樓主平時係會鎖門定係就咁閂埋門?

我平時會向上拉手柄鎖門。
剛剛師傳係鄰居處解決左呢個問題(鄰居未過保養期已報)。師傳話同成日拉上手柄或者太大力之類的話可能有關,話如果唔鎖門就咁閂埋門應該會無事(起碼唔會被安全制LOCK實道門)。鄰居道門成道拆左落黎然後換鎖後再裝返上去。
...
各位可以考慮有無需要真係鎖呢道門。我諗我整完之後可能都就咁閂埋佢就算。

mintylau 發表於 2016-7-17 09:57
我平時會向上拉手柄鎖門。
剛剛師傳係鄰居處解決左呢個問題(鄰居未過保養期已報)。師傳話同成日拉上手柄 ...

多謝你講解,我也以為自己壞了

我之前都有同樣情況出現,,,,最終搵師傅開左度門
然後再配番匙膽盒,就冇事

係初初鎖過幾次之後都無再鎖了,因為唔係好相信有賊係果邊入屋

我昨晚廚房露台門都開唔到,今天打去管理處問,都是叫我自己去搵師傅維修!請問樓主和各苦主有無好師傅介紹,想盡快攪好。
謝謝!

Can find Tiger Moon 93762896 / 93386678 he is from sunshine construction company.

Mr. Moon charge around  $2500 for the balcony door .