綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: fongyee

已經/需要更換 玻璃 的苑友吹水區

ronmak 發表於 2015-8-31 00:16
我係第一座,昨天換左8塊,其它花玻璃冇換!

佢地係咪又用真空吸盤換玻璃, 內外2塊都幫你換的?

內外2塊是一早痴在一起~? 定分兩塊

wh10a 發表於 2015-8-31 11:53
佢地係咪又用真空吸盤換玻璃, 內外2塊都幫你換的?

係兩塊都換了,明顯分別到的

是用一塊過的雙層玻璃,玻璃厚度有一個一蚊咁闊。

我7月28日交執漏紙,噚日房協打黎話9號可以換露台玻璃。

8月1日交表,都是9月9号换

我29/7號交,仲未收到

尋日約左房協職員上去睇,之前佢地幫我換左主人房果塊,廳果塊冇換。我問佢係咪唔換,佢話咁少花應該唔換,不過佢見到有個位崩左,嚴重過花左,會幫我記低埋。
佢走左之後我再檢查多次,發現原先已更換果塊窗對上果塊窗的玻璃多左條長花痕!!我即刻又要加單..
到差唔多5點幾,佢打黎話崩左個塊都要加單,我話原本果塊已經填左有花,仲要加單?! 房協職員話唔加單寫崩,師傅唔上去睇。最後我又專登返去一次加單,唉…

7月底交表,全屋7塊玻璃有崩或長花痕,
一直都冇人覆實過我幾時換玻璃,
但又未拎番鎖匙。
今日上去睇,點知全屋都換晒 (唔知係咪全數,定係有部分未換?),
但都仲係冇人聯絡我,真係奇怪

dickkan 發表於 2015-9-6 02:14
7月底交表,全屋7塊玻璃有崩或長花痕,
一直都冇人覆實過我幾時換玻璃,
但又未拎番鎖匙。

唔奇,我都係間中上去睇,發現大部分野執左,淨番少量未執(其實佢地認為自己執左的)。但係從來冇人通知我執完,係我去追佢未執果D野,追完又追先有人上黎跟進同簽收鎖匙。

可能你唔追佢,佢覺得你唔急,佢咪慢慢拖你囉。