綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: fongyee

已經/需要更換 玻璃 的苑友吹水區

CHANPING702 發表於 2015-8-28 16:44
1座嗎?
你追or佢主動聯絡你有得換。

佢主動聯絡我換,可能果一塊有貨

jeanie 發表於 2015-8-28 19:58
我之前同執漏組傾開,現在換嘅係5,6月未收樓時,房協發展嘅有問題嘅單位。而全部寫紙執漏,最快要排隊到九 ...

我今日問過,佢都係咁講,業主填執漏表的玻璃有機會要等到十月先有得換......

有冇話要預留幾多位畀師傅到時換玻璃?

Dickkan, 我有問過, 要换之前, 阻住正面工作位置的東西要移開, 使足夠工人出入, 我估係3呎x5呎左右吧。

Thanks AhSang,
我問2樓姐姐佢話到時人手換,
搬開D野就得,但又答唔到我要幾多空間 @@

Dickkan, 我係問有利的負責我3座單位的余先生, 佢亦只説前面個句, 3x5 係我估的。唔好怪2樓姐姐, 我估錯相信你唔會嬲, 佢估錯會無份工。

我前日收到電話話尋日幫我換,因為我貼左2塊玻璃有花,所以我問個哥仔換邊塊,佢只係話換我貼左紙果啲,不過都要由師傅決定換唔換...
我順手問埋佢咁其他問題呢,佢話佢只係負責玻璃,其他要搵同事覆,最後梗係冇人再覆我啦…
今晚會上去睇下佢地有冇換。

我今朝換左玻璃啦!原本都放棄左執漏換玻璃.....尋日房協打俾我話今日換......咁岩今日換嗰6塊全部都係驗樓時發現崩嘅玻璃.....我諗應該真係樓上鄰居講6月房協收樓時發現有嚴重問題嘅玻璃!! 但係我又唔覺真係崩得咁嚴重.....

Kobe_matthew 好耐未試過咁開心。仲可以向太太交代。

AhSang 發表於 2015-8-29 13:29
Kobe_matthew 好耐未試過咁開心。仲可以向太太交代。

其實我同太太都冇咩所謂!換又得唔換又得.....上次因為聽鄰居講要9月尾先換第一批玻璃所以放棄換......點知原來房協之前已經驗左話要換.....都幾surprise架!!