綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
查看: 5476|回復: 26

[Tower 3] 3座D室中高層

中午剛剛收樓,整體同大家說的差不多。
可以在三十歲前買到樓,好開心。特別要多謝兩任特首,曾特首給我們這麼高質數的資助房屋和梁特首肯賣給我們。
屋內圖片

陽台景觀可以三幅照片睇晒,從左至右。最大驚喜是睇到墳場(父母在那裡),好開心。

露台下望

主人房的景觀

裝修都幾好,除左大房和細房近窗台位置均有兩條1.7米的大裂痕,其它都是些小問題可以接受

還有收樓所送的五支電燈,竟然是用超食電的烏絲電燈旦,極不符合綠悠環保主題。

冷氣搖控器,都是英文。我這個小學雞死得,唔識。

窗台頂有石屎,生誘的鐵支

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

你好,
看到你圖片後,有某些情況我都有,想問問你,
1) 屋內圖片,當中的第1張大廳相,當中左面的大牆,其實細看係會見到少少隆起的,但摸落又唔會有"特"起的,如室內正常夠光的話更唔多覺,你會唔會照報當問題?
2) 大裂痕,我都有,你會唔會照報當問題?

想聽你睇法.

有180度景觀喎!恭喜曬

wayenng 發表於 2015-7-27 17:38
你好,
看到你圖片後,有某些情況我都有,想問問你,
1) 屋內圖片,當中的第1張大廳相,當中左面的大牆,其實細看 ...

1) 屋內圖片,當中的第1張大廳相,當中左面的大牆,其實細看係會見到少少隆起的,但摸落又唔會有"特"起的,如室內正常夠光的話更唔多覺,你會唔會照報當問題?
大廳左面牆一定會執,本身系打算自己驗樓,細問題唔少,所以都臨時打算請驗樓公司來驗。因為自己驚填的執漏唔全面。
2) 大裂痕,我都有,你會唔會照報當問題?
尼個一定會

恭喜恭喜!!又多位3座鄰居收樓。

好過先租後買。

唔介意向北,3座D高層景觀真係靚。

我都係3座D高層,我地會係樓上樓下~~^^ 多多指教~~

綠悠所有露台窗台外牆都係預製件,碰埋去石矢或磚而出現這種類似裂痕,應該每個用户都難避免, 我都係一樣。