綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
查看: 2007|回復: 26

曱甴 & 狗 嘅問題

管理費咁貴, 但垃圾房清潔做得唔好, 成日都有曱甴, 水喉又無關好, 令蚊蟲滋生!黃藍啡色箱應放屋苑某一個位置, 同回收衣物箱一樣。因現在這些箱已變成曱甴匿藏嘅地方!!!

仲有d狗唔帶口罩出出入入屋苑, 有次差d咬到我小朋友, 嚇死我, 喺

仲有啲小朋友無大人拖實出出入入苑 , 亂衝亂撞 , 有次差啲撞到我屋企老人家 , 嚇到我死

係呀,垃圾房好多曱甴又多蚊蟲,管理費咁貴清潔做得唔好,我覺得每一層應該取消垃圾房好似公屋咁啲垃圾應該放喺每家每戶門口等人來收,咁垃圾房就唔會滋生蚊蟲!
係呀我有同你一樣好怕狗,啲狗又唔戴口罩,我去投訴先知道原來呢個屋苑賣樓嗰陣時已講明可以養狗,同埋向漁農處查詢發覺原來香港法律好落後,啲狗係唔使戴口罩都合法!呢啲真係惡法,唔怪之得咁多人反惡法, 原來我咁怕狗搬咗嚟個可以養狗既屋苑,所以我決定賣咗層樓搬去第二度,我之前搵樓盤仲有好多好盤你有冇興趣?我一陣PM你!!上次都有狗差啲咬到我,我問過我個律師朋友何君堯律師,佢話如果咬到我原來可以告佢,可以去佢荃灣辦事處佢會幫你告佢,上次個隻獅子狗又大又惡!嚇死我

803 發表於 2019-7-23 16:07
係呀,垃圾房好多曱甴又多蚊蟲,管理費咁貴清潔做得唔好,我覺得每一層應該取消垃圾房好似公屋咁啲垃圾應該 ...

?????莫明奇妙????

mctreat1022 發表於 2019-7-23 20:33
?????莫明奇妙????

曲線??

??黑人問號??

苑友:清潔問題自己都要做好架!唔好吓吓瀨管理處,瀨清潔員工!
我嗰層啲鄰居係將啲垃圾袋綁好之後先放入垃圾桶再冚好蓋,先關門走人。我住咗咁耐都冇乜烏蠅曱甴呀!
所以自身都有責任呢。

至於水喉關唔實滴水,可能水制壞了,我相信報俾座頭管理員知佢會通知人嚟維修呢。

自己屋苑要當自己屋企咁,你都唔會將垃圾放自己屋內地下啦!

總之,自己屋苑自己愛。

匡落捕 發表於 2019-7-23 13:02
仲有啲小朋友無大人拖實出出入入苑 , 亂衝亂撞 , 有次差啲撞到我屋企老人家 , 嚇到我死 ...

屋苑整到個花園咁大咁靚⋯好難怪啲小朋友唔興奮走圍走!其實我都想架(唔好嘥嘛)。
有時我見到佢地走緊咪停一停等一等囉,等佢過咗先行,段估佢唔會特登撞埋嚟呀?

其實有啲養狗嘅苑友都好好架,佢哋都知有啲鄰居都驚狗所以人太多都唔入

又多一位認同管理費貴啦, 你話我抽水又好, 咩都好.
我之前已經提出過呢個問題, 好想正視及改善收費, 希望最終去減少管理費.

希望大家多點正視, 有興趣睇下面LINK或留意也可:
綠悠個客戶服務部
住左接近4年,大家仲有D咩關心的事項?

kenleee 發表於 2019-7-23 23:01
曲線??

??黑人問號??

我覺得唔似真鄰居。(我覺得每一層應該取消垃圾房好似公屋咁啲垃圾應該放喺每家每戶門口等人來收..........原來我咁怕狗搬咗嚟個可以養狗既屋苑,所以我決定賣咗層樓搬去第二度,我之前搵樓盤仲有好多好盤你有冇興趣?我一陣PM你.............我問過我個律師朋友何君堯律師)我認識一位鄰居,經常話找律師朋友掛係咀邊。

如果係鄰居,似乎較與別不同。