綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: brianwong

6/11,向青衣區議員/立法會議員表達想法

我岩岩睇返區議會今年既會議紀錄,區議會係冇討論過逃犯條例(甚至新聞其實話主席唔畀泛民提出討論),網上亦搵唔到陳笑文有提及過呢樣野。所以好難話佢「支持」送中。

當然亦可以反方向講,泛民果份反對主席拒絕討論兼反送中既聲明,佢係冇份聯署的。

yun 發表於 2019-7-28 09:51
我岩岩睇返區議會今年既會議紀錄,區議會係冇討論過逃犯條例(甚至新聞其實話主席唔畀泛民提出討論),網上亦 ...

陳生好似一向好標榜紮根廿年無為而治,所以乜都唔講唔奇。。。

今次應該有對手啦。。。 睇佢點做?

trex 發表於 2019-7-29 14:15

今次應該有對手啦。。。 睇佢點做? ...

佢選擇唔表態

Old Seafood style

如果你在不公正的情形下保持中立,那你其實已選擇站在壓迫者一邊

我哋又唔使逼議員表態嘅。。。 揀果個係我哋丫嘛!!

trex 發表於 2019-7-29 14:15

今次應該有對手啦。。。 睇佢點做? ...

我比較擔心佢D票源係咩人,同個「對手」既票源會係咩人。
同上次果個工聯會扮獨立小花又會唔會再出現。

選老人定新人都冇所謂,我最唔想見到一陣當選既人,話代表本區街坊支持一D大家其實好反對既事。

yun 發表於 2019-8-5 18:52
我比較擔心佢D票源係咩人,同個「對手」既票源會係咩人。
同上次果個工聯會扮獨立小花又會唔會再出現。

咁區選都仲係相對有代表性,如果我哋嘅鄰居(包括附近屋苑)都鍾意蛇齋餅糉。。。 我哋都係無乜計嘅。。。 唯有盡量同鄰居傾多啲啦。。。

trex 發表於 2019-8-6 09:48
咁區選都仲係相對有代表性,如果我哋嘅鄰居(包括附近屋苑)都鍾意蛇齋餅糉。。。 我哋都係無乜計嘅。。 ...

我愛蛇齋餅糉