綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
樓主: hehehaha

綠悠個客戶服務部

trex 發表於 2019-3-21 10:29
問題應該係源於冇得揀,我理解綠悠管理係好似西隧咁。。。 焗比房協做。。 好似有期限??。。 有無人可以c ...

我冇同依家啲staff過唔去, 只係好似大家討論緊CUT唔CUT保安咁, 大家理性討論, 沒有同保安過唔去.
TREX都有道理, 其實我都想源頭減費(廢), 但你都話, 焗比房協做, 既然大石郁唔到, 唯有清走啲碎石, 起碼條路好行少少.
至於舊大石, 可能配合要全香港住緊房協的人一齊先郁到.

係啊但係小業主力量有限

hehehaha 發表於 2019-3-21 09:09
其實我相信大部份主戶最關心係錢要用得其所, 可惜而家的管理費太貴(貴絕附近屋苑), 所以近期興討論CUT保安 ...

我都係關心D 錢用得其所,但現在就係唔會透明話你知,就算係會上多次要求或電郵查詢,都係無實際明確回應.

mctreat1022 發表於 2019-3-21 14:19
我都係關心D 錢用得其所,但現在就係唔會透明話你知,就算係會上多次要求或電郵查詢,都係無實際明確回應 ...

係囉, 成班人得過且過, 我地唔出聲唔係接受, 只係觀察, 觀察左幾年, 發覺愈來愈有問題.

再唔出聲, 下次調整個管理費來緊係$17XX, 佢地實做得出.

各位路過的業主們, 一齊正視個問題, 每個月我地辛苦返工賺的錢, 白白地浪費中.

下次調整個管理費來緊係$17XX, 佢地實做得出<< 上次都加了4%

mctreat1022 發表於 2019-3-21 21:28
下次調整個管理費來緊係$17XX, 佢地實做得出

停車場都加左$200, $3320->$3520,管理費都好快會加

hehehaha 發表於 2019-3-21 11:35
我冇同依家啲staff過唔去, 只係好似大家討論緊CUT唔CUT保安咁, 大家理性討論, 沒有同保安過唔去.
TREX都 ...

我都唔係指我哋專登去同管理處過唔去(當然亦唔係針對任何人啦)。。。我意思只係我哋要小心同佢哋交流。。。 因為我哋問得,佢哋都唔係傻嘅。。。 要有技巧啲囉。。。 逐步透明化係應該要嘅,如果要收集業主簽名我覺得都係一種方法,集思廣益啦大家

trex 發表於 2019-3-22 01:01
我都唔係指我哋專登去同管理處過唔去(當然亦唔係針對任何人啦)。。。我意思只係我哋要小心同佢哋交流。 ...

最緊要係對事不對人!
落去投票都咁困難,何況要收集簽名。
有問題,直接發信給管理處,or App 上傳。

mctreat1022 發表於 2019-3-22 09:12
最緊要係對事不對人!
落去投票都咁困難,何況要收集簽名。
有問題,直接發信給管理處,or App 上傳。 ...

有問題,直接發信給管理處,or App 上傳。  <<--- 未試過, 有用嗎?

trex 發表於 2019-3-22 01:01
我都唔係指我哋專登去同管理處過唔去(當然亦唔係針對任何人啦)。。。我意思只係我哋要小心同佢哋交流。 ...

講得詳細點關於所謂技巧吧, 等我地在這裡交流多啲.

各位業主們, 多點留意自己的錢, 不然會白白拿走