綠悠雅苑 Greenview Villa 業主討論區

搜索
 距離「綠悠雅苑」關鍵日期:
查看: 3796|回復: 13

地板問題

地板谷起空心。是否起地板。

一定要佢執埋,不過只會起谷起嘅範圍,所以執完后要check清楚接口位有冇凹凸離隙

要留意d細細塊攝位ge地板,要check下會唔會揭得起

To樓主: 結果佢地有無幫你執返好?

我成個廳地板都高低不平.... 而佢地好似重未執

我執左地板不平(原因是露台門雲石位置出問題)
結果,平返但……
雲石崩左少少
換了的地板是另一色系
傾家蕩產,無錢去玩
其實我好眼瞓

我都唔使找驗樓驗..行上去都feel到全屋地板凹凸不平呀..

其實最重要想佢整左地先, 其他都算啦..

nonstoppat 發表於 2015-7-20 20:35
一定要佢執埋,不過只會起谷起嘅範圍,所以執完后要check清楚接口位有冇凹凸離隙 ...

差不多在客廳中間,行過上去地板上,從則邊看是凹左入去,有er。er聲,有幾個地方有這問題,如何解決??

我個度都係咁,有d地方突起左,冷氣吹到既就有聲,廚房對出間唔中踩中就啪一聲,初頭以為跌左野落地但,又唔係下下有。廳雲石對出個地下完全唔平,搞到條銀色線高高低低咁。。廁所出面仲慘,成塊地發左黑咁,之後先發覺係廁所滲水。上星期上過去除左廁所出面外,其他地方都被撕晒,完全無整過。。。

大家如果有報到執修換地板, 要跟緊啲。

當初我見客廳範圍有十幾塊地板出現水漬 (近牆身)
懷疑地板曾經浸過水, 報左話要換

有一日我屋企人咁岩上左去, 然後見住有執修工人拎左啲油入屋
原來佢地執既方法唔係起左啲地板換過新, 而係想用油去油返啲水漬位, 執靚個樣就交貨

當時我屋企人立即表示呢個執修方法我地唔接受, 要求直接更換
工人回應佢地都係收order做野, 會返去同主管表達客既要求

當時仲有3日左右就過14日執修限期
最後成功換地板

我見有部份苑友反映 發黑既門框佢地都係用油補就算
估計工人不足既情況下 發展商會用最快既方法去執 - 化妝

跟緊啲~~

今日終於處理左e e 聲問題,佢用支細釘揼落去就撹掂